Friday, May 23, 2014

Simplifying the sophisticated: LED driver selection made easy

SCOTT BARNEY neemt ontwikkelaars via de besluitvorming boom voor selectie SSL systeem bestuurder , wijzen op mogelijke problemen en het benadrukken van de kosten en baten van de gemeenschappelijke specificatie opties .
In de huidige snelle en snel veranderende LED arena , kan de complexe en subtiele keuzes die betrokken zijn bij het ​​kiezen van een LED of LED-array moeilijk genoeg zijn. Voeg daarbij de verwarring van een LED -driver te selecteren in een solid-state lighting ( SSL ) industrie gekenmerkt door obscure terminologie waar zelfs de experts debatteren nog definities en normen , en de taak kan overweldigend zijn . Als onderdeel van de LED-driver selectieproces , het betaamt een verlichting product ontwikkelaar, of zelfs een professionele lichtontwerper / specifier , om concepten te begrijpen dergelijke als de keuze van de huidige - en - spanning op basis station , het proces waarbij bestuurders Round Panel light 10W circuittopologieën , dimmen en flikkering overwegingen , wanneer en waarom te kiezen voor meerdere uitgangen , en andere zaken . Dit artikel zal dienen als een gids om u te helpen navigeren en vereenvoudigen het verfijnde proces van LED- driver selectie , te begrijpen en de juiste functies toepassing op de aanvraag bij de hand , en de juiste vragen van leveranciers uw LED-driver .
Constante spanning of stroom ?
De eerste vraag ontwikkelaars gezicht is bijna altijd de keuze van de constante stroom of spanning Er zijn twee fundamentele soorten LED -arrays - . Degenen die weglopen een constante spanning ( CV ) en die welke vandoor een constante stroom ( CC ) - en ze zijn wezenlijk anders binnen. een constante spanning array apparaten bevatten om de huidige beperking van het gaan te hoog wanneer de LED's warm , zoals weerstanden of constante stroom weerstanden ( CCR ) of zelfs een switching DC -DC-regeling van een soort . daarentegen zal een constante stroom LED -array LED's in serie en misschien verscheidene van deze strings parallel geschakeld zijn .
U wilt een constante spanning serie onder twee omstandigheden te kiezen:
1 ) U heeft nog uw LED-array te bepalen en de toepassing is er een waar je niet weet precies hoeveel LED strings zal op deze verrichting of wat de huidige loting zal ( dwz , koofverlichting ) zijn worden opgehangen .
2 ) De LED-array is van de constante spanning verscheidenheid en heeft daarom een ​​vaste reeks van stroom voor die vaste uitgangsspanning . In dit geval moet u ervoor zorgen dat de driver die u selecteert is de juiste spanning en dat de toegestane uitgangsstroom bereik is hoger dan het bruto geschatte stroomverbruik van uw LED belastingen.
Als u zich bewust bent van de stroom die nodig is om de toepassing licht - level eisen voldoen , zou je waarschijnlijk kiezen voor een constante stroom reeks , want het is meestal de meest efficiënte regeling. Als uw LED-array vereist een constante stroom , dan krijg je een CC nodig LED-driver dit type driver zal slechts een bepaald bereik van de spanningen die het kan rijden , .. zal er een minimale spanning en een maximale spanning toelaatbare je moet ervoor zorgen dat uw LED- array heeft een spanning eis dat valt binnen deze toegestane bereik zijn .
De tafel AC - naar-DC driver topologieën en hun voors, tegens , en toepassingen . Er is geen goede of foute benadering driver selectie . Plaats daarvan moet je naar topologie passen aan de applicatie-eisen . Laten we nu ingaan op enkele specifieke onderwerpen.
Het belang van dimmen
Een andere vroege beslissing zal het belang van het dimmen van mening en dat kan de menselijke visuele waarneming en / of energiebesparing kwesties te betrekken . Om de juiste functies te selecteren , het helpt om de kenmerken van de menselijke waarneming te begrijpen. Het menselijk mededelingen oog licht verandert op een schaal die betrekking heeft op wat het al zien en de lichtopbrengst van een LED -lamp is ruwweg evenredig met de stroom doorheen. Daardoor dimmen tot 50 % is nauwelijks merkbaar voor de meeste mensen en 10 % wordt beschouwd als slechts een paar graden dimmer dan dat. Daarom, om een waarneembare visuele dimmen effect te hebben , moet je in staat zijn om gedimd worden tot 1 % . ter vergelijking , vereisen bioscopen dimmen in de range van 0,1% .
Het gebrek aan gevoeligheid betekent niet dat dimmen tot boven 1 % is niet zinvol . In feite is de situatie is integendeel. Als je een LED-lampje dimmen tot 10 % , heb je zojuist hebt opgeslagen 90 % van haar energieverbruik , dat is zeer belangrijk . dimmen door elke graad is de moeite waard voor energiebesparende doeleinden, maar als je wilt een slecht verlichte kamer of theater , moet je drivers staat dimmen beneden 1 % hebben , en tot 0,1 % voor full-range dimmen . de bottom line is dat, terwijl de voordelen van dimmen in stappen boven de 1 % bereik worden vaak niet waargenomen door het menselijk oog , de energie voordelen gegenereerd door het dimmen van zelfs een paar graden kan een enorme impact hebben op energiebesparing hebben .
De flikkering controverse
Met dimmen komen flikkeren kwesties en de vraag hoeveel flikkering is te veel . In de verlichting gemeenschap , wordt flikkering gedefinieerd als het percentage fluctuatie van het licht ( of de LED-stroom ) met tweemaal de lijn frequentie, uitgedrukt als fractie van de gestage licht ( of DC stroom) door de LED.
Twintig jaar geleden , magnetische voorschakelapparaten reed tl- buizen, die een intense flits in de buurt van de piek van de power- netspanning cyclus , zodanig dat de gehele lichtopbrengst bestond uit een reeks van licht knippert tweemaal de frequentie van het lichtnet geproduceerd werd . Het gevonden dat, hoewel de meeste mensen deze fluctuatie niet kon ontdekken , sommige ontwikkelde hoofdpijn en andere stress-symptomen bij blootstelling aan het. In reactie op de ontevredenheid met magnetische ballast flikkeren, elektronische voorschakelapparatuur ontwikkeld die in staat van minder dan 2 % flikkeren , die bleek waren effectief en werd al snel de standaard voor goede kwaliteit licht.
Het probleem nog steeds wordt besproken is dat flikkeren overwegingen zijn niet eenvoudig . Moderne LED-lampjes die flikkeren hebben waarschijnlijk een 120 - Hz fluctuatie die een vlotte afwisselende variatie op tweemaal de lijn netfrequentie . Zelfs wanneer dit flikkeren bijna 100 % heeft hebben , het resulteert in een beduidend minder opvallend flikkering dan die van magnetische voorschakelapparaten . We raden de 120 - Hz rimpel in de output van een bestuurder minder dan 10 % zou moeten zijn voor Round Panel light 18W kantoorverlichting , terwijl voor LED decoratieve verlichting ( bv. , inham lichten , schansen , terreinverlichting , enz. ) , kan oplopen tot 100 % flikkeren aanvaardbaar zijn .
Dimmen methoden en flikkering
Dimmen methodologieën , kan echter van invloed flikkeren . Bij de uitgang van een LED-driver , het percentage van de rimpel op tweemaal de lijn frequentie is de parameter die overeenkomt met de flikkering in de lichtopbrengst . Veel LED-drivers produceren dimmen door het schakelen van de LED licht op en uit op een relatief hoge frequentie , een proces genaamd pulse - width modulation ( PWM ) dimmen of digitale dimmen . Het menselijk oog is volledig onbewust deze hoge frequenties en eenvoudig waarneemt minder licht .
Dimbare LED-drivers bestaan ​​, echter , Round Panel light 18W moduleren het licht aan en uit met tweemaal de lijn frequentie ; bij lage dim niveaus , kan het gevolg zijn van een partij als de lichtopbrengst van de oude magnetische voorschakelapparaten waar de flikkering gemakkelijk kan worden waargenomen Naast . Indien gebruikt met een triac dimmer , die positieve en negatieve halve cycli niet gedimd gelijk , kan een lijn frequentiecomponent de PWM die waarneembaar iedereen zal introduceren .
Andere LED- drivers produceren een uniform DC huidige niveau , die vervolgens naar beneden wordt bijgesteld om te produceren dimmen . Deze methodologie is soms aangeduid als analoge dimmen . Voor taak-en kantoorverlichting , deze benadering is de meest probleemloze soort dimmen te gebruiken, hoewel het is waarschijnlijk duurder dan digitale dimmen te zijn .

MORE info you can visit:http://www.lead-lighting.com/led-panel/round-panel-light-series.htm

No comments:

Post a Comment